Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر حسین شریفی تهیه کننده سریال های «روزهای بی قراری»، «مرد نقره ای»، «هشت بهشت» و فیلم های «شب دهم»، «آوازهای سرزمین من»، «آشوبگران» در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، با اشاره به اینکه صدا و سیما بودجه آنچنانی ندارند. اگر هم بودجه داشته باشد برای افراد خاص، مثل مدیرانی است که تهیه کننده شده اند و معتقد است مردم ایران قصه پسند هستند، ولی تولیدات صدا وسیما جذاب نیستند و قصه سریال ها مثل گذشته جذاب نیستند که مخاطبان بیننده سریال های شبکه های ماهواره ای شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه رسانه ها در تلاش هستند برنامه های پر مخاطب بسازند و این هدف زمانی تحقق می یابد که سیاستگذاران و برنامه سازان، با سلیقه مخاطبان خود آشنا باشند. در این شرایط، طبیعی است مردم از تولیدات تلویزیون به عنوان رسانه ملی برای برآورده شدن خواسته هایشان توقعاتی داشته باشند و برای رسیدن به راه های ترغیب آنها برای دیدن تولیدات صدا و سیما بهانه‌ای برای گفت‌وگوی خبرگزاری برنا با عده ای از برنامه سازان تلویزیون بود. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار برنا با امیر حسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون را می خوانید:

به نظر شما مخاطب از تلویزیون چه توقعی دارد؟

مخاطب توقع دارد تلویزیون، فیلم و سریال های ارزشمند و حاوی پیام های مفید، سرگرم کننده و جذاب تولید کند. از این رسانه اخبار واقعی را بشنوند، ولی توقعات مردم در تلویزیون به هیچ عنوان برآورده نمی شود چون تولیدات صدا و سیما مانند گذشته جذاب نیست. فیلم و سریال هایی که الان ساخته می شوند همه بدون مفهوم هستند. یعنی قصه ای ندارند که مخاطب را جذب کند. در گذشته زمان پخش سریال های تلویزیون، خیابان ها خلوت می شد..

برنامه سازها چطور می توانند مردم را به دیدن تولیدات تلویزیون ترغیب کنند؟

مردم ایران قصه پسند هستند باید برنامه هایی برای آنها ساخته شود که قصه خوبی داشته باشد و با آن همذات پنداری کنند. دیگر قصه هایی که با دیدن چند قسمت از آن مخاطب، آخر داستان را حدس بزند برای مردم تکراری شده است.

وقتی در رسانه ملی آثار جذابی تولید نمی شود مردم به سمت دیدن فیلم و سریال های شبکه های خارج از ایران مانند «جم تی وی» ترکیه که ضد اخلاقی و مبتذل است جذب می شوند. وقتی این شبکه ها داستان را تا حدود 400 قسمت طولانی می کنند و با جذابیت ها و اتفاقاتی که در قصه هایشان می افتد بیننده را جذب می  کند.

در صورتی که سریال سازی برای صدا و سیما حدود 10 تا 15 قسمت است. البته بارها گفته اند می خواهیم سریال های 400 قسمتی بسازیم، ولی هنوز کاری انجام نداده اند.

به نظرم برای جذب مخاطب باید فیلم های خوب و جذاب ساخته شود، ولی متاسفانه در این زمینه با مشکل روبرو هستیم چون برای بیننده بسیار ناراحت کننده است که برنامه های دلخواه خود را با روشن کردن تلویزیون نمی بیند و همین باعث می شود تولیدات کانال های خارجی را نگاه کند.

در تلویزیون باید در ساخت برنامه ها از فرهنگ بومی اسلامی استفاده شود و مخاطبان هم جذب شبکه های خارجی می شوند. حتی فیلمسازان کشور هم در فیلم ها زندگی های مجلل را تبلیغ می کنند تا از این تبلیغ به پول برسند. که معتقد هستم این پول حرام است.

در واقع در تلویزیون خبری از برنامه سازی نیست. صدا و سیما بودجه آنچنانی ندارند. اگر هم بودجه داشته باشند برای افراد خاص، مثل مدیرانی است که تهیه کننده شده اند. با توجه به اینکه سریال «روزهای بی قراری» آخرین اثری است که ساخته ام و حدود دو سال پیش از تلویزیون پخش شده است، ولی تلویزیون پول ندارد و از صدا و سیما طلب دارم چون هنوز پول من را پرداخت نکرده اند.

امیر حسین شریفی این روز‌ها را چگونه می گذراند؟

 به دلیل ویروس کرونا کاری در دست ساخت ندارم به دلیل اینکه نمی توانم سلامتی افراد را به خاطر ساخت یک اثر با خطر مواجه کنم و تا مشخص شدن وضعیت این ویروس، کار را متوقف کرده ام. اخیرا کتاب می خوانم و کمتر برنامه های تلویزیون را نگاه می کنم. ترجیح می دهم مطالعه کنم تا اینکه برنامه های تلویزیونی را ببینم. چون تولیداتش برایم جذابیتی ندارد.

در پایان صحبتی دارید؟

مدیران برای سفارش ساخت آثار مناسبتی یک ماه قبل از آن مناسبت به برنامه سازان نگویند سریع یک سریال بسازید. چون ساخت یک اثر تلویزیونی نیازمند برنامه ریزی است.

قصه باید حدود 6 ماه تا یک سال از قبل نوشته شود، بعد از آن خوب خوانده و بررسی شود که سریال ها با قصه های خوبی ساخته شوند و برای مخاطب جذاب باشد. نه اینکه سریال در حال پخش است، ولی قسمت های بعدی آن هنوز در حال مونتاژ یا فیلم برداری است. به نظرم با عجله نمی توان فیلم ساخت. ما باید از خارجی ها یاد بگیریم که با حوصله فیلم بسازیم. چون سریال های آنها با حوصله مونتاژ و آماده پخش می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه تلویزیون رسانه ملی صدا و سیما برنا سینما و تلویزیون ایران ترکیه پول بودجه ویروس برنامه های تلویزیونی ایران بودجه پول ترکیه تلویزیون رسانه رسانه ملی شبکه های ماهواره ای مردم ایران برنا سینما فیلمنامه تهیه کننده شب دهم امیر حسین شریفی آوازهای سرزمین من جم تی وی روزهای بی قراری مرد نقره ای آشوبگران ویروس کرونا هشت بهشت تهیه کننده صدا و سیما برنامه ها سریال ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۵۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های شبکه‌های سیما در «دهه کرامت»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  شبکه های سیما در دهه کرامت از جمعه ۲۱ اردیبهشت تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت با برقراری ارتباط‌های زنده با آستان ملکوتی امام رضا (ع)، پخش مستند، میان برنامه‌های مناسبتی مرتبط با دهه کرامت و پوشش و پخش مجالس مولودی خوانی، همراه بینندگان هستند.

شبکه یک
برنامه زنده «توحید خانه» از شنبه ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک پخش می شود.
مستند «سمت اقیانوس» با موضوع زائران امام رض ا (ع) از شنبه ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت ۱۲:۴۵ و برنامه‌های «صبح بخیر ایران» و «ایران دوست داشتنی» نیز با موضوع دهه کرامت پخش می شود.

شبکه دو
برنامه زنده «صبحانه ایرانی» با موضوعات و اخبار متنوع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به مناسبت دهه کرامت و بخش های متنوع و  گفتگو‌هایی نیز با کارشناسان مذهبی در مورد سیره عملی و کرامات اخلاقی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) پخش می شود.

برنامه «پناه» هر شب ساعت ۲۲:۰۰ به صورت زنده در حرم رضوی پخش می شود و در دهه کرامت با دعوت از مهمانان مرتبط و کارشناسان مذهبی در مورد سیره و کرامات اخلاقی حضرت امام رضا (ع) و خواهر گرامی آن حضرت، حضرت فاطمه معصومه (س) به گفتگو خواهد پرداخت.
سخنرانی واعظان در حرم رضوی و حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم و پخش مولودی‌خوانی و کلیپ‌های تصویری مرتبط با دهه کرامت از دیگر برنامه‌های شبکه دو در این ایام خواهد بود.
برنامه «بیا وسط» به صورت زنده هر روز ساعت ۱۹:۱۵ و مسابقه «صد در صد» هر روز ساعت ۱۸:۴۰ با موضوع دهه کرامت پخش می شود.

شبکه سه
به مناسبت دهه کرامت شبکه سه سیما مینی سریال «روزی روزگاری برادر» را پخش می‌کند.
مینی سریال «روزی روزگاری برادر» در ۸ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای هر شب ساعت ۲۱:۰۰ پخش می‌شود.

شبکه چهار
ویژه برنامه دهه کرامت شبکه چهار با عنوان «ماجرای خورشید هشتم» در ۱۰ قسمت از شنبه ۲۲ اردیبهشت ساعت ۲۰:۳۰ پخش می‌شود.
این برنامه به تهیه کنندگی سید یزدان ملک آبادی و اجرای حمید سبحانی صدر تولید شده است.

شبکه نسیم
ویژه برنامه «کودک شو» با اجرای ملیکا شریفی نیا و با حضور دانش اموزان دختر به مناسبت روز دختر، جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۲۲:۰۰ پخش می شود.

شبکه آموزش
برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما هم با موضوع دهه کرامت پخش می شود.

شبکه قرآن و معارف
برنامه گفتگو محور «یاد خدا» با حضور کارشناسان مختلف و با موضوع گرامی داشت دهه کرامت از جمعه ۲۱ اردیبهشت هر شب ساعت ۲۰ پخش می شود.
پخش سخنرانی‌های علما و روحانیون از حرم مطهر حضرت معصومه (س) در باب دهه کرامت هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به صورت زنده پخش می شود.

همچنین برقراری ارتباطات مستقیم و پخش تصاویر زنده از جشن‌ها و سخنرانی‌های مختلف در صحن‌های بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) از دیگر برنامه‌های شبکه قرآن و معارف سیما است.

پخش میان برنامه‌های مناسبتی، مجالس مولودی خوانی، قرائت ادعیه‌های مختلف و ترتیل جزخوانی نیز از تدارک شبکه قرآن ومعارف سیما در دهه کرامت است.

شبکه تهران
گروه معارف شبکه تهران، با تدارک ویژۀ دو برنامه «تا نیایش» و «کرامت رضوی» دهه کرامت را گرامی می‌دارد. برنامه ظهرگاهی «تا نیایش» از  پنج شنبه ۲۷ تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت به مدت ۵ روز به مناسبت دهه کرامت ساعت ۱۲:۱۵ پخش می شود.

این برنامه ترکیبی به صورت زنده و مستقیم از مشهد مقدس، حرم مطهر امام رضا (ع) به تهیه‌کنندگی علیرضا هنرمند و محمد جوادی‌نژاد پخش می‌شود. «تا نیایش» دارای بخش گفتگو (مجری و کارشناس)، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع) و پلی‌بک‌های تماشایی خواهد بود.
ویژه‌برنامه ترکیبی «کرامت رضوی» نیز از ۲۷ اردیبهشت به مدت ۵ شب ساعت ۲۴ به صورت زنده و ترکیبی از حرم رضوی در دهه کرامت پخش می‌شود. بخش گفتگو با کارشناس، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع)، مدیحه‌سرایی و پلی‌بک‌های مرتبط با برنامه از بخش‌های تماشایی این برنامه است.

شبکه افق
برنامه «صاد» در روز‌های یک شنبه و دوشنبه ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت و سه شنبه اول خرداد با اجرای یامین پور، به مناسب ایام کرامت، ساعت ۲۲ پخش می‌شود.

شبکه سلامت
برنامه‌های «مثبت سلامت» و «دوربین سلامت» با موضوع ایام دهه کرامت پخش می شود.

شبکه کودک
ویژه برنامه عروسکی «ماجرا‌های نوید» و «بچه مرشد» منعطف با دهه کرامت پخش می شود. این برنامه از کنار مزار حکیم ابوالقاسم فرودسی در شهر طوس به صورت زنده پخش خواهد شد.

شبکه مستند
مستند‌های «کریم بانو» و «بنای محبت» در دهه کرامت به ترتیب شنبه و سه‌شنبه ۲۲ و ۲۵ اردیبهشت، ساعت ۱۹:۳۰ پخش می‌شود. همچنین مستند «از جنس بلور» نیز از شنبه ۲۲ اردیبهشت تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۳۰ پخش می شود.

شبکه امید
فیلم‌های سینمایی «ماجرای رسیدن به ستارگان» و «جهان من» همزمان با روز دختر پنج شنبه و جمعه ساعت ۱۷:۰۰ پخش می شود. مستند‌های «عروسک کوکی نیستم» و «دختر بهمنشیر» پنج شنبه و جمعه ساعت ۲۳:۰۰ پخش می‌شود.
پخش مستند «سرزمین خورشید» و انیمیشن سینمایی «مشهد دوست داشتنی»، وله و کلیپ گروه‌های سرود نوجوان و «نونوا» از دیگر تدارکات شبکه امید برای دهه کرامت است.

شبکه جام جم
مستند «مهمانان درب شماره ۱۷» با محوریت گردشگران غیر مسلمان و توریست در حرم حضرت معصومه (س) و مجموعه تلویزیونی «کسی که نمی‌شناختم» در دهه کرامت از شبکه جام جم پخش می‌شود. همچنین ویدیو‌های ارسالی مخاطبان از سراسر دنیا، تصاویری از خاطرات، واگویه‌ها و زیارت‌های از راه دور عاشقان امام هشتم نیز در فواصل برنامه‌ها پخش خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مدیر رادیو معارف؛ از مدیریت کنداکتور تا شروعِ «عصر جوانی»
  • برنامه های شبکه‌های سیما در «دهه کرامت»
  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد